You say "Jump", I say "How high?"

Wij kangaroes zijn al miljoenen jaren de onbetwiste hoogspringers onder de landdieren. Maar sinds een slordige honderd jaar hebben we er concurrentie bij gekregen in de vorm van mechanisch springende apen. Natuurlijk spelen ze vals met hun springende stokken maar in het begin vormden ze daarmee geen echte bedreiging voor ons record van 1.80 hoge sprongen. Helaas hebben we de fout gemaakt om het door de vingers te zien. Recentelijk hebben ze echter technieken ontwikkeld waarmee ze onze hegemonie begonnen te bedreigen. Nu kunnen wij ook niet meer zonder die mechanische springstokken want daarmee kan tot een meter hoger gesprongen worden dan onze "natuurlijke" 1.80!!

Flybar 1200

Score: 9.0/10

Misschien wel de beroemdste en meest populaire pogostick van het moment. De Flybar 1200 was bij zijn introductie een revolutie in de pogostick wereld. Het rubberen thruster aandrijf systeem lanceert de gebruiker tot ongekende hoogten en geeft het gevoel alsof je op een trampoline aan het springen bent. Her rubberen thruster systeem staat toe om door middel van het weglaten van individuele thrusters de veerkracht aan te passen aan het gewicht van de gebruiker. Daardoor is de Flybar 1200 geschikt voor een uiteenlopende doelgroep van tieners tot volwassenen.

Specificaties

  • Eenvoudig en snel aan te passen voor gebruikers van 60 kilo 125 kilo.
  • Voetpedalen met extra grip voor extra stabiliteit en controle
  • Verstelbare springpen van 23cm naar 38cm voor eenvoudiger transport, voor het bepalen van de gewenste springhoogte en daarmee eenvoudiger te leren
  • Verstelgereedschap geďntegreerd
  • Supersnelle verstelmogelijkheid in 3 standen met 1 enkele pin
  • Gebouwd voor extreme sprongen
  • Super sterk aluminium body met versterkte verticale kamers
  • Volledig instelbaar high performance veren systeem

Vurtego zet het wereldrecord op 2.90 meter!!

De hoogste sprong op een Pogostick is 2.90 meter door Dan Mahoney (Canada) tijdens de jaarlijkse Pogopalooza High Jump competition, op Gateway Plaza in Salt Lake City, op 21 augustus 2010. Op een Vurtego V3.