You say "Jump", I say "How high?"

Wij kangaroes zijn al miljoenen jaren de onbetwiste hoogspringers onder de landdieren. Maar sinds een slordige honderd jaar hebben we er concurrentie bij gekregen in de vorm van mechanisch springende apen. Natuurlijk spelen ze vals met hun springende stokken maar in het begin vormden ze daarmee geen echte bedreiging voor ons record van 1.80 hoge sprongen. Helaas hebben we de fout gemaakt om het door de vingers te zien. Recentelijk hebben ze echter technieken ontwikkeld waarmee ze onze hegemonie begonnen te bedreigen. Nu kunnen wij ook niet meer zonder die mechanische springstokken want daarmee kan tot een meter hoger gesprongen worden dan onze "natuurlijke" 1.80!!

Razor BoGo

Score: 9.2/10

De Razor BoGo Pogo is voornamelijk gericht op oudere kinderen en lichtere tieners. Het is een nog relatief onbekende pogostick vergeleken bij die van de meer gevestigde namen zoals Flybar en Vurtego. De BoGo pogo wordt gemaakt door Razor, beter bekend van de Ripsticks. Het lijkt er op dat Razor met de BoGo ook de wereld van de pogosticks wil betreden (of veroveren). En de BoGo is absoluut waar voor je geld!

De Razor BoGo Pogo heeft maximale belasting vans 70 kilo. En hoewel dat niet gespecificeerd staat is het minimum waarschijnlijk rond de 23 kilo. Perfect dus voor kinderen die toch iets meer willen dan de standaard pogostick met een duwveer. De Bogo ziet er door zijn unieke blad- of boogveer anders uit dan de andere pogosticks. en of dat een voordeel is of een nadeel hangt af van de persoonlijke smaak van de gebruiker.

Specificaties

  • Belasting: 23 tot 70kilo
  • Unieke blad(boog)veer constructie

Vurtego zet het wereldrecord op 2.90 meter!!

De hoogste sprong op een Pogostick is 2.90 meter door Dan Mahoney (Canada) tijdens de jaarlijkse Pogopalooza High Jump competition, op Gateway Plaza in Salt Lake City, op 21 augustus 2010. Op een Vurtego V3.