You say "Jump", I say "How high?"

Wij kangaroes zijn al miljoenen jaren de onbetwiste hoogspringers onder de landdieren. Maar sinds een slordige honderd jaar hebben we er concurrentie bij gekregen in de vorm van mechanisch springende apen. Natuurlijk spelen ze vals met hun springende stokken maar in het begin vormden ze daarmee geen echte bedreiging voor ons record van 1.80 hoge sprongen. Helaas hebben we de fout gemaakt om het door de vingers te zien. Recentelijk hebben ze echter technieken ontwikkeld waarmee ze onze hegemonie begonnen te bedreigen. Nu kunnen wij ook niet meer zonder die mechanische springstokken want daarmee kan tot een meter hoger gesprongen worden dan onze "natuurlijke" 1.80!!

Flybar Foam Maverick

Score: 9.9/10

De Foam Maverick pogostick lijkt op de Foam Master maar is bedoeld voor jonge kinderen. Als je ouder bent dan tien jaar of meer dan vijfendertig kilo weegt, is de Maverick niet geschikt maar moet je de Foam master hebben. Verder heeft de Maverick dezelfde voordelen als de Master zoals een lange levensduur en de schuimrubberen bekleding. Verder is hij zeer geschikt voor beginners vanwege de brede voetsteunen en handgrepen. De centerpin is wat korter dan bij de Master en daardoor is de opstap lager.

Specificaties

  • Leeftijd van 5 tot 10 jaar
  • De met foam beklede body gaat jarenlang mee
  • Vervangbare antislip veiligheidshandvaten en voetpedalen
  • Geschikt voor 18-36 kg

Vurtego zet het wereldrecord op 2.90 meter!!

De hoogste sprong op een Pogostick is 2.90 meter door Dan Mahoney (Canada) tijdens de jaarlijkse Pogopalooza High Jump competition, op Gateway Plaza in Salt Lake City, op 21 augustus 2010. Op een Vurtego V3.