You say "Jump", I say "How high?"

Wij kangaroes zijn al miljoenen jaren de onbetwiste hoogspringers onder de landdieren. Maar sinds een slordige honderd jaar hebben we er concurrentie bij gekregen in de vorm van mechanisch springende apen. Natuurlijk spelen ze vals met hun springende stokken maar in het begin vormden ze daarmee geen echte bedreiging voor ons record van 1.80 hoge sprongen. Helaas hebben we de fout gemaakt om het door de vingers te zien. Recentelijk hebben ze echter technieken ontwikkeld waarmee ze onze hegemonie begonnen te bedreigen. Nu kunnen wij ook niet meer zonder die mechanische springstokken want daarmee kan tot een meter hoger gesprongen worden dan onze "natuurlijke" 1.80!!

Flybar Foam Master

Score: 9.1/10

De Foam Master is één van de beste, meest gebalanceerde pogosticks op de markt. Hij presteert goed in elke categorie. De Foam Master is één van de lichtere pogosticks en er op springen is gemakkelijk. De Foam Master is ontworpen voor balans en dus zeer geschikt voor beginners en gevorderden. Het is bovendien een zeer duurzame pogostick en kan jaren meegaan. De Flybar Master Pogostick springt hoog genoeg om er trucs mee uit te halen maar niet zo hoog dat hij onveilig voor kinderen kan worden. En het beste ervan is nog wel de schuimrubberen bekleding. Die voorkomt de pijn die je vaak krijgt aan de binnenkant van je benen bij andere pogosticks.

Specificaties

  • Leeftijd van 8 tot 88 jaar
  • De met foam beklede body gaat jarenlang mee
  • Vervangbare antislip veiligheidshandvaten en voetpedalen
  • geschikt voor 36-65kg
  • Niet geschikt voor stunts, zoals backflips
  • Kunststof geleiderbus moet goed gesmeerd worden

Vurtego zet het wereldrecord op 2.90 meter!!

De hoogste sprong op een Pogostick is 2.90 meter door Dan Mahoney (Canada) tijdens de jaarlijkse Pogopalooza High Jump competition, op Gateway Plaza in Salt Lake City, op 21 augustus 2010. Op een Vurtego V3.