You say "Jump", I say "How high?"

Wij kangaroes zijn al miljoenen jaren de onbetwiste hoogspringers onder de landdieren. Maar sinds een slordige honderd jaar hebben we er concurrentie bij gekregen in de vorm van mechanisch springende apen. Natuurlijk spelen ze vals met hun springende stokken maar in het begin vormden ze daarmee geen echte bedreiging voor ons record van 1.80 hoge sprongen. Helaas hebben we de fout gemaakt om het door de vingers te zien. Recentelijk hebben ze echter technieken ontwikkeld waarmee ze onze hegemonie begonnen te bedreigen. Nu kunnen wij ook niet meer zonder die mechanische springstokken want daarmee kan tot een meter hoger gesprongen worden dan onze "natuurlijke" 1.80!!

Flybar 800

Score: 9.0/10

Een kleinere uitvoering van de Flybar 1200. De 800 biedt een paar grote voordelen ten opzichte van de 1200. Om te beginnen weegt hij maar de helft van de 1200 en is veel kleiner en daardoor handzamer. Net als de 1200 maakt de 800 gebruik van het gepatenteerde rubberen thruster systeem van Flybar dat beschreven staat op de pagina Technologie. De lengte van de centertube is te verstellen net als de “veersterkte”, waardoor deze pogostick te gebruiken is door personen van verschillend gewicht, lengte en niveau.

Een nadeel van het gebruik van rubberen thrusters is dat deze regelmatig moeten worden vervangen. Rubber is een natuurproduct dat niet homogeen is van structuur waardoor het na verloop van tijd scheurt. De thrusters zijn wel heel eenvoudig te verwisselen.

Specificaties

  • Eenvoudig te wisselen binnen enkele seconden van 81kg springer naar 36kg springer
  • Voetpedalen met extra grip voor extra stabiliteit en controle
  • Verstelbare springpen van 23cm naar 38cm voor eenvoudiger transport, voor het bepalen van de gewenste springhoogte en daarmee eenvoudiger te leren
  • Geschikt voor springers boven de 12 jaar en van 36kg tot 82kg
  • Verstelgereedschap geďntegreerd
  • Supersnelle verstelmogelijkheid in 3 standen met 1 enkele pin
  • Gebouwd voor extreme sprongen
  • Super sterk aluminium body met versterkte verticale kamers
  • Volledig instelbaar high performance veren systeem

Vurtego zet het wereldrecord op 2.90 meter!!

De hoogste sprong op een Pogostick is 2.90 meter door Dan Mahoney (Canada) tijdens de jaarlijkse Pogopalooza High Jump competition, op Gateway Plaza in Salt Lake City, op 21 augustus 2010. Op een Vurtego V3.