You say "Jump", I say "How high?"

Wij kangaroes zijn al miljoenen jaren de onbetwiste hoogspringers onder de landdieren. Maar sinds een slordige honderd jaar hebben we er concurrentie bij gekregen in de vorm van mechanisch springende apen. Natuurlijk spelen ze vals met hun springende stokken maar in het begin vormden ze daarmee geen echte bedreiging voor ons record van 1.80 hoge sprongen. Helaas hebben we de fout gemaakt om het door de vingers te zien. Recentelijk hebben ze echter technieken ontwikkeld waarmee ze onze hegemonie begonnen te bedreigen. Nu kunnen wij ook niet meer zonder die mechanische springstokken want daarmee kan tot een meter hoger gesprongen worden dan onze "natuurlijke" 1.80!!

Flybar Wood Retro

Score: 7.1/10

De Flybar Wood Retro pogostick is een beetje een vreemde eend in de bijt. De Wood Retro is gemaakt van hout en metaal en grijpt qua ontwerp terug op de eerste pogosticks uit 1918. Hij is geschikt voor gebruikers van 40 tot 80 kilo. En hoewel het uiterlijk van de Wood Retro zeker amusant te noemen is, er zijn betere pogosticks...

Specificaties

  • Gemaakt van metaal en hout
  • Leeftijd vanaf 8 jaar
  • Gewicht vanaf 35 kg tot 70kg
  • Vervangbare rubber tip
  • Reeds volledig in elkaargezet

Vurtego zet het wereldrecord op 2.90 meter!!

De hoogste sprong op een Pogostick is 2.90 meter door Dan Mahoney (Canada) tijdens de jaarlijkse Pogopalooza High Jump competition, op Gateway Plaza in Salt Lake City, op 21 augustus 2010. Op een Vurtego V3.