You say "Jump", I say "How high?"

Wij kangaroes zijn al miljoenen jaren de onbetwiste hoogspringers onder de landdieren. Maar sinds een slordige honderd jaar hebben we er concurrentie bij gekregen in de vorm van mechanisch springende apen. Natuurlijk spelen ze vals met hun springende stokken maar in het begin vormden ze daarmee geen echte bedreiging voor ons record van 1.80 hoge sprongen. Helaas hebben we de fout gemaakt om het door de vingers te zien. Recentelijk hebben ze echter technieken ontwikkeld waarmee ze onze hegemonie begonnen te bedreigen. Nu kunnen wij ook niet meer zonder die mechanische springstokken want daarmee kan tot een meter hoger gesprongen worden dan onze "natuurlijke" 1.80!!

Flybar Super Pogo 2

Score: 9.6/10

De Flybar Super Pogo 2 is een goede pogostick om over te stappen van de "beginners" pogosticks naar de serieuze hoogspringers. De Super Pogo 2 heeft een klassieke stalen duwveer waardoor hij heel betrouwbaar en duurzaam is. Dat is absoluut één van de sterke punten van Super Pogo 2, samen met z'n prijs. Het aanbevolen gewicht voor de Super Pogo twee is 50 tot 100 kilo maar in de praktijk mag een beetje meer ook wel. Net als de Super Pogo 1505 is de veer van Super Pogo 2 in het begin nogal stug. Maar dat verdwijnt na een paar dagen en dan wordt hij lekker soepel. Met de Super Pogo 2 kun je sprongen maken tot zo'n 1.20 meter.

Specificaties

  • Metalen Design pogostick.
  • Voetpedalen met extra grip voor extra stabiliteit en controle
  • Super sterk aluminium body met versterkte verticale kamers
  • Volledig geassembleerd
  • Geschikt voor springers van 41kg tot 91kg.
  • Leeftijd 14 jaar en ouder.

Vurtego zet het wereldrecord op 2.90 meter!!

De hoogste sprong op een Pogostick is 2.90 meter door Dan Mahoney (Canada) tijdens de jaarlijkse Pogopalooza High Jump competition, op Gateway Plaza in Salt Lake City, op 21 augustus 2010. Op een Vurtego V3.