You say "Jump", I say "How high?"

Wij kangaroes zijn al miljoenen jaren de onbetwiste hoogspringers onder de landdieren. Maar sinds een slordige honderd jaar hebben we er concurrentie bij gekregen in de vorm van mechanisch springende apen. Natuurlijk spelen ze vals met hun springende stokken maar in het begin vormden ze daarmee geen echte bedreiging voor ons record van 1.80 hoge sprongen. Helaas hebben we de fout gemaakt om het door de vingers te zien. Recentelijk hebben ze echter technieken ontwikkeld waarmee ze onze hegemonie begonnen te bedreigen. Nu kunnen wij ook niet meer zonder die mechanische springstokken want daarmee kan tot een meter hoger gesprongen worden dan onze "natuurlijke" 1.80!!

Flybar Super Pogo 1505

Score 9.6/10

Eťn van de beste pogosticks die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. De Super Pogo 1505 presteert uitstekend in alle categorieŽn. Het is een zeer duurzame pogostick waar maar zelden iets aan mankeert. Je moet als gebruiker wel minimaal 65 kilo wegen want de veer is nogal stug, zeker bij de eerste paar keren dat je hem gebruikt. Maar daardoor kun je er dan ook wel geweldige sprongen mee maken. De Super Pogo 1505 is niet bedoeld voor kinderen of mensen lichter dan 65 kilo. Hij is met name bedoeld voor tieners en volwassenen en is zeer geschikt voor een flinke conditie training. Dankzij een respectabele "airtime" kun je er de meeste trucs mee uitvoeren.

Specificaties

  • Leeftijd van 8 tot 88 jaar
  • Vervangbare antislip veiligheidshandvaten en voetpedalen
  • geschikt voor 65-100kg

Vurtego zet het wereldrecord op 2.90 meter!!

De hoogste sprong op een Pogostick is 2.90 meter door Dan Mahoney (Canada) tijdens de jaarlijkse Pogopalooza High Jump competition, op Gateway Plaza in Salt Lake City, op 21 augustus 2010. Op een Vurtego V3.